Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

Vzhled e-shopu patří k těm nejoblíbenějším činnostem, které e-shopaře během aktivace e-shopu mohou potkat. V systému Dropohs pro to existuje nástroj Rainbow Editor, který naleznete v sekci ozubeného kolečka > Šablony a barvy e-shopu, viz:

V této sekci můžete zvolit šablonu, kterou se rozhodnete aplikovat pro svůj e-shop. Její barevné nastavení pak nastavujete právě v Rainbow Editoru.

Rainbow editor naleznete ve stejnojmenné záložce výše uvedené sekce. Tento editor edituje nastavení dle šablony, a poté dle barevných kombinací, které má předdefinované. V rainbow Editoru můžete pracovat buďto v základním režimu, který vám nakombinuje barvy v rámci jednotlivých celků. A nebo můžete nastavovat barvy každého jednotlivého prvku dle potřeby. K tomu slouží záložka "Pokročilé nastavení" u Rainbow Editoru.

Nezapomeňte, že do šablony můžete nahrát také logo. Logo je vhodné nahrávat jak v běžné velikosti, tak zmenšené velikosti, která je použita pro mobilní zařízení. Kliknutím na odkaz "img" v Rainbow Editoru nahrajete logo - doporučujeme výhradně ve formátu PNG s ohledem na přesnost barev.

Prvky a jejich uspořádání: se momentálně nastavují v rámci zápatí daného e-shopu. Naleznete je v záložce Prvky a jejich uspořádání sekce Šablony a barvy e-shopu. Nastavit v nich můžete prvky pro hlavní stránku, detail zboží.

Jakmile máte nastavení vzhledu hotové, můžeme se vrhnout na implementaci právních dokumentů do e-shopu.