Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

Každý dodavatel pochází z některé ze dvou podporovaných distribucí, se kterými systém Dropohs spolupracuje. Jednou z nich je distribuce DropShipping.cz a druhá MegaDropShipping.cz. Pokud v katalogu vybíráte dodavatele, a tyto dodavatele v dalším článku budete importovat, je vhodné nejdříve vědět, z jaké distribuce ten či onen dodavatel pochází. Vybrali-li jste si tedy dodavatele, které chcete prodávat, v Katalogu se mimo jiné dozvíte, z jaké distribuce tito dodavatelé pochází. 

Pokud jste si vybrali dodavatele z distribuce DropShipping.cz:

Než začnete s importem dodavatelů do vašeho e-shopu, je nutné provést propojení vašeho Dropohs e-shopu s tímto poskytovatelem dodavatelů. Bez propojení účtů není možné import produktů do e-shopu dokončit. Propojení je zdarma a nic za něj neplatíte.

AjJak propojit svůj účet a e-shop Dropohs s poskytovatelem DropShipping.cz? V shop administraci sluzby Dropohs prostřednictvím ozubeného kolečka a následně sekcí "Propojení s DropShipping dodavateli" je nutné vybrat jednu ze dvou možností.

1. Pokud dosud NEmáte účet na DropShipping.cz (třebaže jste o DropShipping.cz nikdy neslyšeli), je možné a hlavně nutné z rozhraní Dropohs vytvořit nový účet - na dálku. Dojde k vytvoření účtu vzdáleně. Zadejte do políčka Váš email, do které vám příjdou potvrzovací údaje o registraci do systému DropShipping.cz. Dojde tak nejen k vytvoření úćtu v systému DropShipping.cz, ale i k jeho propojení s e-shopem na Dropohs.

2. Pokud máte účet na DropShipping.cz z minulosti, k propojení e-shopu na Dropohs se systémeme Dropshipping.cz je nutné vyplnit tzv. token - token je kód, který propojí systém Dropohs s vašim účtem na DropShipping.cz. Token získate u poskytovatele DropShipping.cz - je nutné se přihlásit do jejich rozhraní (ekvivalent Shop administrace na Dropohs), a následně přejít do záložky Informace a API. Token bude mít například takovouto podobu (bez uvozovek): "$1$KSNFlHSA$EI055UQHfPA3KhG16vBbie/"

POZOR: dejte si pozor, abyste token nenakopírovali s nechtěnými "neviditelnými" mezerami před tokenem a za tokenem. Mezera je v počítačové řeči stále chápána jako informace, respektive "znak". Protože ji uživatel v prvním momentě nemusí postřehnout, je častým důvodem, proč nelze propojit Dropohs s rozhraním DropShipping.cz, protože systém bude počítat mezeru jako znak, který tam však být nemá.

 

Pokud jste si vybrali dodavatele z distribuce MegaDropShipping.cz

Nemusíte provádět žádná technická propojení, Dropohs je s tímto poskytovatelem spojen napřímo. Stačí tedy vybrat patřičné dodavatele a provést jejich import bez tohoto propojovacího mezikroku. Jak dodavatele vybrat a jak je naimportovat, ať už z distribuce DropShipping.cz nebo MegaDropShipping.cz, si povíme v dalším článku.

Nyní můžete přejít na další krok - import dodavatele do vašeho e-shopu.