Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

Radostný moment právě nastává. Patrně máte již vše potřebné nastavené. Teď teprve příjde ta práce, která je spojená s optimalizací marketingu.

V každém případě, abyste e-shop mohli aktivovat, je nutné nejdříve v Shop administraci kliknout na tlačítko "Aktivace e-shopu" v horní části obrazovky, viz:

Pokud kliknete na červený odkaz Aktivace e-shopu (obrázek výše je jen ilustrativní), měly by vám svítit všechny "semaforky" zeleně. Pakliže takto svítí, můžete kliknout ve spodní části tohoto okna na Aktivovat e-shop. E-shop v daném momentě bude k dispozici všem, které na něj posléze odkážete.

Pokud úplně začínáte, mějte na paměti, že samotnou aktivací se na váš e-shop patrně nikdo nedostane. Takže pokud jste e-shop aktivovali dříve než jste chtěli, nemusíte ještě panikařit. Jednak o něm nikdo neví, a druhak se na něj nikdo neproklikne, protože nikde jste žádný odkaz nepublikovali.

Patrně se o něm nedozví v následujících týdnech ani Google či jiné vyhledávače - do doby, než takový e-shop nezačnete publikovat v potřebných prodejních kanálech. Pro inzerování je však nutné mít e-shop aktivovaný, vyplněné právní dokumenty, naimportované dodavatele, aktivované generování XML. 

Jakmile e-shop nabídnete prodejním kanálům a ty na něj začnou odkazovat, dříve či později na něj zabloudí i samotné vyhledávače Google a Seznam (a další), které váš e-shop zaindexují.