Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

MegaDropShipping v současné době podporuje primárně režim, ve kterém e-shopař (tedy vy) figuruje jako PROVOZOVATEL, a přímým prodejcem je MegaDropShipping, v roli fyzické osoby (David Marák, IČ 87386399).

Rozdíl mezi Prodejcem a Provozovatelem je zjednodušeně ten, že udává, kdo zodpovídá za vady a doručení výrobku koncovému soptřebiteli, jakož i ten, kdo zodpovídá za finální vyřízení reklamací a případné právní povinnosti vyplývající z označování zboží aj. Pokud jste Provozovatele, je zodpovědnou osobou vždy primárně Prodejce vůči spotřebiteli.

Režim provozovatele však nezbavuje povinnosti Provozovatele poskytnout veškerou součinnost ve tvorbě a vyřízení objednávek, jejich zpracování, jakož i zpracování reklamací a dotazů zákazníka. Pokud koncový spotřebitel kontaktuje Provozovatele, tedy vás, jste povinni se zákazníkem vyřešit jeho dotaz a pomoci mu ve vyřešení jeho problému - k tomu vám slouží přímý kontakt na MegaDropShipping.cz podporu, která s vámi potřebné požadavky a přání vyřešení.

Reřim "Provozovatel" nikdy neinkasuje peníze od zákazníků. Inkasuje vždy provizi z prodeje. Provozovatel je v obchodních podmínkách uveden jako Provozovatel (Vy), a Prodejce jako Prodejce (MegaDropShipping).

Režim "Prodejce" v určitých rolích přebírá mimo jiné tu roli, že peníze od zákazníka přebíráte a inkasujete Vy. A rovněž odpovídáte v plném rozsahu za vady na výrobku jakož vyřízení reklamací a odstoupení od smluv koncových spotřebitelů, což v konečném důsledku vždy řešíte s vašim obchodním partnerem - MegaDropShippingem. Provozovatelem tedy v tomto režimu v podstaté neexistuje a jediný, kdo za vše zodpovídá, jste Vy - Prodejce.