Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

Základní definice:

Poté, co jste se ocitli v rozhraní pro tvorbu nového produktu, budete postaveni před vyplnění základních údajů o tomto produktu.

Než základní údaje vyplníte, je vhodné zmínit, že do doby, než produkt tzv. vytvoříte kliknutím na modré tlačítko "Vytvořit produkt" ve spodní části obrazovky, do té doby nebudete moci editovat nic jiného než Název produktu, Popis produktu, Varianty produktu a jejich EAN. 

Jakmile dojde k tzv. vytvoření produktu, rozbalí se vám nabídka o možnosti další editace (cen, obrázků, kategorií).

Název:

- Název je to, co vidí zákazník u nabídky produktu jak v samotném e-shopu, tak v reklamních sítích, kde budete produkt nabízet

- Vyplňte název produktu ; toto pole je povinné.

- Název má zkrácenou formou výstižně popisovat produkt samotný. Příklad je například "Zmrzlinovač a odšťavňovač 2v1" nebo "Cestovní světlo na klipu". Do názvu doporučujeme zadávat co nejkonkrétnější klíčová slova, která produkt specifikují, mezi kterými je například i značka (Lego, Spiderman, Lenovo)

Ukázka Názvu produktu:




Popis produktu:

- Popis produktu je rozsáhlejší (primárně) textová informace o daném produktu, která je vidět v detailu samotného produktu - pokud si zákazník takový produkt rozklikne 

- Pokud produkt vyžaduje popis (doporučujeme jej vyplňovat vždy), zadejte popis produktu ; toto pole není povinné.

- Popis produktu může být livobolně dlouhý, doporučujeme vždy vypsat popis takový, aby co nejsrozumitelně popsal předmět či službu, kterou prodátáve a zákazník dostal maximum informací o tom, co by si přál koupit.

Ukázka popisu produktu:




Varianty produktu:

- V rozhrani Dropohs obsahuje naprosto každý produkt v základu alespoň 1 variantu. To znamená, že pokud prodáváte například "Fotbalový míč", takový fotbalový míč bude mít vždy jednu variantu, a to "Fotbalový míč". Tuto variantu můžete případně pojmenovat i odlišně od Názvu produktu. Varianta je tedy vždy nezbytnou součástí každího produktu vlastní distribuce.

Pokud má však produkt více variant, lze varianty využít právě pro jejich odlišení. To znamená, že jeden produkt může mít například 5 rozdílných variant, a je zcela na vás, jakým způsobem budete takový produkt rozlišovat v jednotlivých variantách.

Variantami tedy může být například barva roduktu (modrá, červená, zelená), velikost produktu (v libovolné metrice), provedení a sofistikovanost produktu atp.

Ukázka varianty:


EAN variant produktů: 

Není povinný a neznáte-li jej, nemusíte toto pole vyplňovat. Kód EAN (European Article Number) je mezinárodní číslo obchodní doložky. 

 

Postup:

Vyplňte Název produktu, Popis produktu, Variantu či Varianty produktu a poté klikněte na "Vytvořit produkt".

Po kliknutí na toto tlačítko dojde ke znovunačtení stránky s oznámením "Produkt byl úspěšně vytvořen. Před jeho zveřejněním je nutné provést ještě několik kroků"

Nyní došlo k rozbalení další nabídky záložek, o které lze editovat již vytvořený produkt, viz:

 

POZOR: V této fázi je produkt skryt veřejnosti a do doby, než vyplníte potřebné informace o ceně a nahrajete alespoň jeden produktový obrázek, nebude možné tento produkt zveřejnit vašim zákazníkům.