Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

Základní definice:

V této sekci můžete zadávat jak Citlivé kategorie, tak tzv. Tagy a rovněž Kategorie produktů.

Oranźová ikonka vykřičníku znamená pouze to, že není daná sekce zatrhnuta - zatrhnutí není povinné, jde pouze o informativní ikonku.

 

Citlivé kategorie a omezení:

NSFW = Erotika
Zbraně = doporučujeme zatrhávat i v případě, že jde o dětské hračky, imitace nožů, kapesní nože, včetně vodních pistolí. S ohledem na zásady některých inzerentních kanálů je dobré takové produkty umět rozlišit hned při jejich tvorbě.

Produkt může být zatrhnut i ve více citlivých kategoriích, pokud to jeho povaha vyžaduje.

Tagy:

V podstatě jde o klíčová slova, respektive štítky, které by měly vystihovat konkrétní produkt co nejlépe. Tyto štítky pomáhají lepšímu vyhledávání produktů, jeho párování s jinými produkty. Jde o velmi zásadní informaci, kterou doporučujeme vyplnit vždy, ačkoliv jinak není povinná.

Příklad takového vyplnění tagů je pro produkt "Odšťavňovač a zmrzlinovač 2v1" takový:

Tzn. vyplnili jsme Zmrzlinovač, Odšťavňovač a dále Kuchyňský robot. Vyplňujeme to, co nejlépe vystihuje daný výrobek. Díky slovu "Kuchyňský robotů", který vystihuje obecnou povahu věci, lze pak lépe takový produkt párovat s jinými kuchyňskými roboty. Tagů může být libovolné množství, doporučujeme však vyplňovat jen ty nejrelevantnější.

Tag vyplníte tak, že kliknete do textového pole (bílý rámeček), vepíšete slovo a stisknete ENTER na klávesnici.

 

Kategorie produktů:

Ať už před vytvářením předmětů nebo průběhem jejich tvorby, je vždy dobré mít vytvořenou strukturu kategorií, do kterých budete produkty rozřazovat. Kategorie se tvoří v samostatné sekci, která nespadá do tvorby produktu jako takového. To znamená, že nejdříve musíte nějakou kategorii vytvořit, abyste do ní mohli produkt následně zařadit. Tvorbu kategorie lze provést prostřednictvím levého menu a ikonky produktového štítku > Moje kategorie produktů. Viz:

A následně kliknutím na tlačítko "Přidat novou kategorii"

Kategorie produktů jsou nezbytné pro vašeho zákazníka, jen díky nim se mohou proklikávat do sekce, která zákazníka zajímá a separovat tak produkty, které vidět nechce. Přestože není zatrhnutí kategorie produktů povinné pro editaci a tvorbu produktu, důsledně doporučujeme strukturu kategorií vytvořit a produkty do nich zařazovat.

Produkt může spadat i do více rozlišných kategorií.

Postup:

Pokud produkt obsahuje citlivé kategorie, zatrhněte tu, které se týká. Dále doporučujeme vyplnit tagy a v neposlední řadě velmi doporučujeme zatrhnout kategorii či více kategorií, do kterých produkt spadá. 

Kliknutím na tlačítko Uložit změny ve spodní části obrazovky proveďte jejich uložení.