Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

Založit e-shop není věda. Jde to ve skutečnosti udělat během pár minut, pokud to hodně zjednodušíme, a pokud si s tím chcete pohrát, do hodiny až dvou máte vystaráno. A to doslova. Se vším všudy. A nejen to - v takovém e-shopu můžete mít ihned desítky dodavatelů, kteří budou expedovat za vás všechno zboží, přímo vašim zákazníkům, a vašim jménem. 

▶️ V předchozím článku ◀️ s názvem "7️⃣ Čemu v začátcích určitě nevěnovat pozornost aneb proč je piplání vzhledu a každého pixelíčků tou nejméně potřebnou částí celého podnikání v DropShipping modelu" jsme upozornili na nejčastější problém - absenci plánu a věnování pozornosti věcem, které vám nevydělají.

V následujících článcích vás provedeme krok po kroku v založení e-shopu, předáme vám nezbytné informace, které jsou spojené s prvotním nastavováním a dáme vám několik tipů, které vám do začátku pomohou. Vedle toho vás seznámíme s Byznys programem, o kterém jsme se již zmiňovali.

Velmi často se stává, že zájemci chtějí založit e-shop, ale vůbec nic o tom neví. A neví v podstatě ani to, kde se právě ocitnuli. Tento první článek by všem nováčkům měl pomoci ve zcela základní orientaci v tom, kde se právě jako uživatelé nacházíte a jak Dropohs jako e-shop platformu používat. 

☝️ Než začnete, je vhodné si říci jednu věc do úvodu: Dropohs je (PROZATÍM) nejlepší používat prostřednictvím počítače

To znamená, že rozhraní jako mobilní telefony není momentálně z pohledu administrace, ve které se nacházíte, zcela optimalizováno (ačkoliv někdy k přelomu z roku 2021 na 2022 bude). Prozatimním důvodem je komplexnost systému, která často vyžaduje sofistikovaná nastavení a relativní mladost e-shop platformy Dropohs, která je na trhu teprve 4 roky. Mobilní telefony mimo jiné disponují relativně malou obrazovkou, a proto nemusí být zcela vhodné je využívat pro správu vlastního e-shopu. Ale jo, dobře, je to naše neschopnost, která to způsobuje a slibujeme, že to do pár měsíců bude napraveno :-)

Podotýkáme, že dosud se bavíme jen o shop administraci. Mobilní zařízení jsou jinak samozřejmě zcela podporovány v koncovém obchodě, respektive koncovém výstupu vašeho obchodu, který uvidí zákazník. Takže zákazníci mohou váš obchod používat prostřednictvím počítače, mobilních zařízení a tabletů bez omezení - platforma je pro tyto účely zcela optimalizována.

☝️ Kde se nacházíte teď?

Teď, zrovna a právě teď, se nacházíte v tzv. manuálu (manual.dropohs.cz), tedy komplexní databází dokumentací a nápověd, které se týkají systému Dropohs a jeho případných dodavatelů spadajících pod distribuci MegaDropShipping. Pro nahlížení do tohoto manuálu nepotřebujete nutně registraci do systému Dropohs a nemusíte být přihlášení v Shop administraci (o které si povíme níže).

☝️ Pokud se chcete více dozvědět o tom, co je to Dropohs

Může vám přijít vhod tento článek

☝️ Co je to Shop administrace obchodu? A kde najdu katalog dodavatelů a produktů, které mohu prodávat?

Shop Administrace vašeho obchodu je rozhraní, přes které nastavujete prakticky vše, co se zobrazí vašim zákazníkům - koncovým spotřebitelům.

➡️➡️➡️ Shop administraci naleznete na adrese: shopadmin.dropohs.cz

Toto rozhraní je určeno jen vám, váš potenciální koncový zákazník, který si jednoho dne objedná na vašem e-shopu, do této administrace přístup - logicky - nemá. V administraci můžete spravovat vzhled obchodu, produkty, kategorie produktů, ceny produktů, název obchodu, obchodní podmínky a celou řadu dalších aspektů včetně importování vhodného dodavatele do vašeho obchodu.

Co je zásadní, v Shop administraci naleznete také katalog produktů. Abyste si katalog mohli prohlédnout, je nutné se do Shop administrace nejdříve přihlásit. A abyste se mohli přihlásit, musíte nejdříve provést registraci - kterou jste již možná provedli.

☝️ Pro chornické opozdilce: Kde lze provést registraci do systému Dropohs?

Registraci provedete na stránce Dropohs.cz, a to jednou z těchto cest:

➡️ vložením e-mailu do textového pole na hlavní stránce domény Dropohs.cz

➡️ přes odkaz Vyzkoušet na hlavní stránce Dropohs v pravém horním rohu

➡️ přes odkaz Objednat na hlavní stránce Dropohs v pravém horním rohu

První dvě možnosti jsou zcela zdarma, třetí možnost vás provede rovnou i zaplacením tarifu e-shopu. Stačí bohatě, když se zaregistrujete zdarma, bez závazků, bez žádných hvězdiček a ustanovení pod čarou. Zrovna teď. 

Registrace, do doby, než provedete první platbu, je do platformy Dropohs zcela bez závazku. Znamená to, že je zcela zdarma a samotnou registrací se ničím nezavazujete. Závazný je pouze akt v momentě, kdy provedete první zaplacení vybraného tarifu. Závazný je pouze v tom ohledu, že jej lze vypovědět v jednoměsíční výpovědní lhůtě. Výpověď s sebou nenese žádné poplatky, penalizace, ani nic podobného, kromě doplacení 30 dnů, které zbývají k provozu e-shopu . Závazek je pouze v tom ohledu, že e-shop ještě jeden měsíc funguje. Stává se totiž, že se někdy e-shopař ukvapí ve výpovědi, a po několika dnech či týdnech si výpověď rozmyslí. Jeden měsíc je tedy ochrannou lhůtou, po kterou jsou udržovány věškerá data v provozu.

☝️ Jak se mohu do Shop administrace přihlásit?

Pokud za sebou máte registraci (viz výše) do systému Dropohs, pak budete pravděpodobně buďto defaultně přihlášení do Shop administrace, nebo se do ní budete muset opětovně přihlásit. Jak jsme si již pověděli výše, přihlášení provádíte na adrese shopadmin.dropohs.cz, respektive na dropohs.cz/login.

Do přihlašovacího pole vložíte své přihlašovací údaje. Tyto údaje naleznete v e-mailu, který jste obdrželi při registraci do systému Dropohs. Pokud jste e-mail nenašli, zažádejte si o opětovné zaslání přihlašovacích údajů na dropohs.cz/login.

☝️ Co když jsem zadal špatný e-mail a žádné údaje jsem neobdržel?

Stává se, že při registraci vepíšete chybný e-mail. Tím nedojde k doručení údajů, které jsou nutné pro přihlášení do shop administrace. Pokud jste zavedli chybný údaj, jediná možnost, jak se přihlásit do shop administrace, je opakovat registraci, tentokrát se správným e-mailem - a jak registraci provést, máte popsáno výše. Nutné je v každém případě vložit správný registrační e-mail.

➡️➡️➡️ Nyní je čas na to popsat si, Jak to celé funguje a co je to vlastně DropShipping? ⬅️⬅️⬅️