Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

A proč používat zrovna Dropohs?" Správný nástroj je potřeba vybírat primárně pro potřeby DropShippingu, které se výrazně liší od potřeb e-shopařů, kteří mají vlastní zboží a sklady si řídí sami.

Co to znamená, mít správný nástroj, jsme si taktéž pověděli v předchozím článku "5️⃣ Co byste měli vědět, než s DropShippingem začnete? A proč používat zrovna Dropohs?"

Znamená to, že klasické očko na e-shop systémy vám nepomůže a vybírat dle jejich hodnocení bude naprosto zcestné a ztrátou času. Jednička na trhu obecně je Shoptet, ale v DropShippingu vás spíše zruinuje a neumožní ani třetinu těch věcí, jako specializovaný e-shop systém pro DropShipping. A obdobně jsou na tom další platformy, jmenovitě a nejen DropAreal, který sice vypadá jako erudovaný profesionál, jenže ve výsledků je spíše nepoužitelný hybrid klasického e-shop systému WebAreal. Tyto systémy nejsou špatné. Jsou výborné pro vlastní expedici zboží. Ale pro DropShipping ne! Za zahradníkem přece nepůjdete s tím, aby vám okoval koně.

Pokud chcete skutečného profíka, ve střední Evropě jeden je, a ten je dokonce české výroby. Je jím systém Dropohs.cz [Dropous]. Vznikl primárně pro potřeby DropShipping modelu a je tedy skutečným řešením pro potřeby, které budete mít během tvorby vlastního e-shopu. Jak jsem již avizoval, vyvinul jsem jej sám, z vlastních zkušeností, a jeho vývoj stále pokračuje. Nikdy neskončé.

Systém je mladý, není dokonalý, ale je tím nejlepším a dokonce extrémně levným řešením, co se nabízí.

☝️ Dropohs.cz umožňuje vše, po čem toužíte, pokud chcete skutečně vydělat prostřednictvím DropShippingu. Umožňuje tedy:

✅ editaci produktů (popisky, fotky, ceny)
✅ editaci kategorií produktů
✅ hromadnou editace cen
✅ základní i pokročilejší nastavení vzhledu e-shopu (zde s jistou rezervou, není to zatím nejsilnější stránka systému)
✅ automatizované přeposílání objednávek dodavatelům a jejich synchronizace stavů
✅ evidenci tržeb
✅ dokonce umožňuje prodej i vlastního zboží prostřednictvím vlastní vaší expedice pospolu s ostatními produkty
✅ respektuje cenové potřeby majitelů e-shopů na jejich pronájem
✅ prodej zboží od více dodavatelů v jednom e-shopu
✅ jednotný objednávkový proces v případě, že zákazník objednává více zboží od více dodavatelů
✅ zvládá v jednom e-shopu velmi obstojně i 200 tisíc položek
✅ dílčí nastavení produktů a cen podle jednotlivých dodavatelů včetně cen dopravy a platby

Předně je potřeba říct, co skutečně Dropohs umí a také to, v čem je – prozatím – slabší. Jeho silné stránky jsme popsali výše. Ty slabší pak jeho autoři „neřeší“ tolik proto, že zkrátka nejsou v prodeji tolik důležité, nebo je jejich důležitost v porovnání s výše zmíněnými vlastnostmi zanedbatelná – alespoň prozatím. V poměru krátké doby na trhu se věnují těm zásadnějším otázkám a řešení ostatních odsouvají na budoucno. Nedostatky systému by se daly shrnout asi následovně:

➡️ Omezené možnosti v nastavení designu / šablony e-shopu. Mít překrásný e-shop se širokou škálou nastavení designu a šablon je super. Ale nevydělá vám to peníze, tedy ne tolik, kolik si možná myslíte. V tomto ale již jsou avizovány pokroky a podpora Dropohs dokáže šablonu editovat v pokročilé rovině.
➡️ SEO optimalizace. Mít extra pokročilý systém pro optimalizace SEO je super a současně i důležité. Ale většina začínajících e-shopařů do té doby „zkrachuje“, než se změny ve vyhledávačích skutečně projeví (to trvá i roky a výsledky jsou nejednoznačné). Takže řešit SEO rozhodně ano. Ale neřešit ho jako první věc, protože do té doby zkrachujete. (pokud nejste SEO expert)
➡️ absence bezprostřední telefonické podpory (podpora po telefonu je, ale ne vždy a ihned). Podpora prostřednictvím administrace je plnohodnotná a reagují do 24 hodin, často i do hodiny až dvou.
❗️ Vše výše zmíněné je prozatimní. Systém se stále vyvíjí a co nebylo dnes, neznamená, že zítra nám vývojáři nepřinesou.

Takže teď už víte, že nemá smysl vybírat nikde jinde než na Dropohs.cz.

Teda ledaže byste měli vlastní programátory a uměli si vytvořit svůj sofistikovaný systém. A i na to potřebujete stovky tisíc korun, nepočítáme-li následně správu serverů.

➡️➡️➡️ V článku s názvem "Čemu v začátcích určitě nevěnovat pozornost si popíšeme, proč je piplání vzhledu a každého pixelíčků tou nejméně potřebnou částí celého podnikání v DropShipping modelu" a předestřeme ty potřebné aspekty, bez kterých se neobejdete. ⬅️⬅️⬅️