Shop Administrace Aktivace Byznys Programu
Autor
Autor: David Marák
Aktualizováno: Před více než týdnem

☝️ V Byznys programu dostanete od tarifu Business a výše slevu až 50 %! 

V předchozí části této praktické příručky jsme si mimo jiné řekli o tom, že je nutné nejdříve vybrat vhodné dodavatele, které se rozhodnete prodávat. Ve své podstatě nemá tedy do té doby smysl platit tarif, dokud nemáte jasno, jaké dodavatele se rozhodnete naimportovat do obchodu. Nutno dodat, že dodavatele nemůžete importovat do obchodu dříve, než provedete první zaplacení e-shopu, respektive tarifu. Takže jedno souvisí s druhým.

Mám vybrány dodavatele a chci zaplatit tarif, abych mohl naimportovat dodavatele do obchodu

Nejdříve se v Shop administraci ujistěte, že spravujete obchod, který spravovat chcete. V Shop administraci prostřednictvím rolekty v levém horním rohu rozhodujete o tom, jaký e-shop zrovna chcete spravovat - tedy i do jakého e-shopu chcete importovat dodavatele. Pokud začínáte, je možné, že v roletce budete mít pouze jeden e-shop, který bude označen čísly - napříkad 910640. Viz:

Shop administrace totiž umožňuje pohodlně spravovat libovolné množství e-shopů. Pokud byste se rozhodli založit více e-shopů, vybíráte je právě prostřednictvím horní roletky.

Pokud tedy máte v dané roletce ten eshop, který si přejete spravovat, můžete pokračovat dále.

V levém menu v Shop administraci klikněte na ikonku ozubeného kolečka a přejděte do sekce Tarif e-shopu.

Vyberte, jaký tarif si přejete zvolit. Kompletní přehled tarifů najdete mimo jiné na doméně dropohs.cz/cenik.

Vysvětlivku k tomu, jaký je rozdíl mezi paušálním a kreditním tarifem, naleznete zde.

V tuto chvíli byste tedy měli mít jasno o tom, kolik dodavatelů chcete naimportovat, jak velký tarif budete potřebovat co do počtu položek a jaký typ tarifu si budete přát - paušální nebo kreditní. Kriticky důležité jsou pro vás hlavně údaje udávající počet naimportovatelných dodavatelů a počet položek v součtu, které můžete prodávat. Počet položek, které dodavatel obsahuje, naleznete v katalogu u každého jednotlivého dodavatele.

Nyní, když znáte počet položek jednotlivých dodavatelů, zvolte potřebný tarif a zaplaťte jej v sekci Tarif e-shopu. Doporučujeme platbu platební kartou, protože dojde k okamžité aktivaci tarifu. Do doby připsání peněz na účet služby nebude možné tarif aktivovat.

Nyní máme připravený e-shop z pohledu zaplacení. Ještě než začnete dotyčné dodavatele importovat, identifikujte u nich, z jaké distribuce (poskytovatele) pochází. Momentálně rozlišujeme 2 poskytovatele: MegaDropShipping.cz a DropShipping.cz. Obě distribuce lze naimportovat do jednoho e-shopu. U distribuce DropShipping.cz však potřebujete ještě propojit účet Dropohs s účtem DropShipping.cz. O tom, jak váš e-shop propojit s poskytovatele DropShipping.cz, se dočtete v dalším článku.

Nezapomeňte, že: ☝️ V Byznys programu dostanete od tarifu Business a výše slevu až 50 %! 

Přejděte tedy na další krok - Propojte se s poskytovatelem služby DropShipping.cz a MegaDropShipping.cz